« Terug

Rijnmond Opleidingen streeft naar ISO 9001 erkenning

rijnmondopleidingen_kantoor.png23 jan

ls reguliere opleider zijn we bij Rijnmond Opleidingen altijd gericht op de nieuwste ontwikkelingen op gebied van eisen en regelgeving. Daarom streven we er op dit moment naar een ISO 9001 erkenning te krijgen. Zo kunnen we onze klanten en cursisten aantonen dat de kwaliteit die wij leveren gewaarborgd is.

Wat is ISO 9001?

Indien organisaties een ISO 9001 certificaat hebben wil dat zeggen dat ze een kwaliteitsmanagementsysteem hanteren. Op basis van dit systeem is de organisatie voortdurend bezig met evalueren en verbeteren. Het doel hiervan is de klanttevredenheid te verhogen en de hoogst haalbare kwaliteit na te streven. Het gehele werkproces van de organisatie wordt onder de loep genomen en geoptimaliseerd.   

Kwaliteitsmanagementsysteem van Rijnmond Opleidingen

Wat betekent het certificaat ISO 9001 voor Rijnmond Opleidingen? Allereerst hebben we onze administratie geoptimaliseerd met een cursistenvolgsysteem: WikiBase. Hierin zit de gehele administratie, planning, aanwezigheidsregistratie, diploma’s, evaluatieformulieren, presentielijst, lesmateriaal, et cetera. “Dankzij de Wikibase liggen alle belangrijke gegevens vast en zijn deze goed geordend. We kunnen ze gemakkelijk raadplegen”, aldus Johan Melissant, directeur van Rijnmond Opleidingen. “We maken ook gebruik van een back-up server, zodat we bij een crash of een hack nog steeds bij alle gegevens kunnen.”  

“We zijn goed op weg en hebben al veel geregeld. Eind 2018 hopen we de certificering rond te hebben.”

Bekijk de cursusplanning Welke opleiding past bij u?

Feedbackrondes

Een ander belangrijk punt is de vervanging bij afwezigheid van een docent. Met ISO 9001 kunnen we aantonen dat we te allen tijde vervanging kunnen regelen als een docent vertraagd of verhinderd is. Zo zien klanten dat ze op ons kunnen rekenen. Daarnaast zijn we voortdurend bezig nieuwe technieken en wetswijzigingen in ons lesmateriaal te verwerken. Denk aan onafhankelijk examineren, wat tegenwoordig verplicht is binnen het VCA stelsel. Ook hebben we periodiek feedbackrondes met docenten om over en weer punten van verbetering te delen en deze te verwerken. Zo kunnen we de kwaliteit van ons opleidingsinstituut waarborgen.   

Onophoudelijk kwaliteit leveren

“We zijn goed op weg en hebben al veel geregeld. Eind 2018 hopen we de certificering rond te hebben”, aldus Johan. Als we eenmaal ISO 9001 gecertificeerd zijn, zullen we ervoor zorgen dat we deze niet meer kwijtraken. Jaarlijks komt er een controle commissie om na te gaan of we nog steeds voldoen aan alle kwaliteitseisen. Dit is een mooi steuntje in de rug om als opleider onophoudelijk kwaliteit te leveren.

Meer informatie

Wilt u meer weten over ons kwaliteitsmanagementsysteem? Of bent u geïnteresseerd in onze opleidingen? U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen per telefoon, e-mail of via het invulformulier op onze contactpagina.

Bekijk de cursusplanning Welke opleiding past bij u?

« Terug

Deel dit bericht

Scroll naar boven