« Terug

Onafhankelijk examineren. Wat houdt dat in?

rijnmondopleidingen_emmer.png28 nov

Binnenkort is het verplicht om bij een SOG examen een onafhankelijke examinator te regelen. Als hét adres voor VCA en VCA-SOG opleidingen op gebied van techniek en industrie, heeft Rijnmond Opleidingen hier zo snel mogelijk op ingespeeld. “Binnen vele opleidingsbranches, denk aan autorijscholen, geldt onafhankelijk examineren al een lange tijd. Over een aantal maanden gaat deze regel eveneens in voor reguliere opleiders die VCA en VCA-SOG opleidingen aanbieden. Op dit moment zijn we al bezig met een pilot”, aldus Johan Melissant, directeur van Rijnmond Opleidingen.

“Als docent bouw je een band op met je cursist. Hierdoor kan het voorkomen dat je wellicht minder objectief bent als je het SOG examen afneemt.''

Bekijk de cursusplanning Welke opleiding past bij u?

Voordeel van onafhankelijk examineren

Tot nu toe nam de docent die de training leidde eveneens het SOG examen af. Het VCA-stelsel heeft besloten dat dit vanaf begin 2019 niet meer is toegestaan. Vanaf dat moment dient de examinator een persoon te zijn die afkomstig is uit de examenorganisatie en niet meer de opleider zelf. Het voordeel hiervan is dat een SOG examen uiterst objectief wordt beoordeeld. Johan: “Als docent bouw je een band op met je cursist. Hierdoor kan het voorkomen dat je wellicht minder objectief bent als je het SOG examen afneemt. Door onafhankelijk te examineren loop je dit risico niet.”

Wat verandert er voor onze klanten?

Hoewel onafhankelijk examineren een positief effect heeft op het verloop van het examen, zijn we als opleider wel minder flexibel. Voor VCA-SOG trainingen raden wij u aan eerder uw aanvraag te doen, zodat wij genoeg tijd hebben om een examinator te regelen. Onze cursussen op maat, zijn nog wel op korte termijn te realiseren. Hieronder vallen: Werken met de splash hood, Monteur warmtewisselaar, Tekening lezen isometrisch en Veilig hijsen.  

VCA examen informatie

Wilt u meer informatie over het SOG examen en onze opleidingen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. We staan u graag te woord om u zo goed mogelijk verder te helpen. Op onze website kunt u uitgebreide details over onze VCA-SOG opleidingen raadplegen.

Bekijk de cursusplanning Welke opleiding past bij u?

« Terug

Deel dit bericht

Scroll naar boven