« Terug

VCA-SOG trainingen volgt u bij Rijnmond Opleidingen

rijnmondopleidingen_vca.png20 mrt

Als u uw medewerkers een VCA of \SOG training bij Rijnmond Opleidingen laat volgen, kunt u kwaliteit verwachten. Johan Melissant, directeur van Rijnmond Opleidingen: “Het draait bij ons niet alleen om het behalen van een certificaat of diploma. De waarde van de lesstof en persoonlijke aandacht voor de cursist staan bij ons centraal.”

We hebben een team van zeer vakbekwame, ervaren docenten en een uitstekend geoutilleerde praktijkruimte. Uw medewerkers zullen een stuk meer relevante kennis opdoen, dan de verplichte punten die staan aangegeven op hun behaalde certificaat. In dit blog zullen we ingaan op de vragen: ‘Wat is VCA’ en ‘Wat is SOG’? Zo kunt u gemakkelijker bepalen wat uw medewerkers voor training nodig hebben.

“Onze praktijkruimte beschikt over alle benodigdheden waarmee de cursisten relevante ervaring kunnen opdoen.”

Bekijk de cursusplanning Welke opleiding past bij u?

Wat is VCA?

Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Daar staat de afkorting VCA voor. Alle aannemers binnen de industrie dienen op de hoogte te zijn van deze checklist, zodat ze op risicovolle plekken kunnen werken. Zo blijven de arbeidsongevallen beperkt en blijft het welzijn en de gezondheid van de werknemers gewaarborgd. De verschillende VCA trainingen die wij geven zijn:

  • Basisveiligheid VCA: deze doelgroep bestaat uit medewerkers die volgens de VGM Checklist voor Aannemers werken. Ze leren welke specifieke veiligheidseisen en voorschriften er gelden op de werkvloer conform de V&G wetgeving (Arbowet) en de VCA-SSVV (Stichting Samenwerken voor Veiligheid).
  • Veiligheid voor intercedent leidinggevenden (VIL-VCU): deze doelgroep bestaat uit mensen die intercedent of leidinggevende zijn bij een uitzendbureau.
  • Veiligheid voor operationeel leidinggevenden (VOL-VCA): deze doelgroep bestaat uit leidinggevenden die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid op de werkvloer. Onder VCA valt ook BHV Bedrijfshulpverlening. Binnen ieder bedrijf moet de werkgever beschikken over een BHV diploma en afhankelijk van de grootte van het bedrijf nog meer mensen. Zo kan er altijd adequaat ingegrepen worden bij noodsituaties.

Bekijk de cursusplanning Welke opleiding past bij u?

« Terug

Deel dit bericht

Scroll naar boven