« Terug

Bij Rijnmond Opleidingen verzorgen we eveneens conform Arbowet opleidingen

rijnmondopleidingen_uitleg.png15 mei

Niet iedere veiligheidstraining wordt gegeven conform de regels van het VCA-stelsel. Er zijn ook trainingen die aan de regels van de Arbowet dienen te voldoen. Bij Rijnmond Opleidingen vinden we het belangrijk een zo breed mogelijk trainingsaanbod te hebben. Daarom geven we, naast VCA en SOG trainingen, op maat gemaakte trainingen en vakspecifieke trainingen die voldoen aan de Arbowet.

Kundige docenten

“Sommige bedrijven vinden een standaard VCA training of SOG training alleen niet genoeg. Voor hen is het belangrijk dat hun medewerkers bepaalde kennis van zake hebben die ze tijdens die trainingen zich niet eigen kunnen maken”, aldus Johan. “Wij beschikken over zeer kundige docenten die deze vakspecifieke trainingen regelmatig geven. Hoewel wij als opleider goed geoutilleerd zijn, geven onze docenten ook trainingen op locatie als de klant dat wenst.”

“Wij mogen komend najaar een training op maat geven aan de leidingmonteurs van het ministerie van Defensie.''

Bekijk de cursusplanning Welke opleiding past bij u?

Vakspecifieke trainingen

De vakspecifieke trainingen die conform de Arbowet zijn opgesteld zijn:

  • Monteur warmtewisselaars: de cursisten leren hoe ze veilig moeten werken aan warmtewisselaars van Shell en Tube Heat Exchangers.
  • Tekeninglezen isometrisch: tijdens de basistraining leren de cursisten hoe ze isometrische tekeningen moeten lezen van de pijp verwerkende industrie. Tijdens de voortgezette training leren ze hoe ze moeten werken met piping systeem tekeningen.
  • Verplaatsen van lasten: de cursisten leren hoe ze lasten op veilige wijze moeten ophijsen en verplaatsen.
  • Werken met de Splash Hood: de cursisten leren hoe ze op verantwoorde wijze dienen om te gaan met de Splash Hood en het daarbij behorende (adem)luchtnetsysteem.

Ministerie van Defensie

Rijnmond Opleidingen heeft van het begin af aan al trainingen op maat gegeven. “Wij mogen komend najaar een training op maat geven aan de leidingmonteurs van het ministerie van Defensie. Het doel van de cursus is om de leidingmonteurs op te leiden om brandstofleidingen aan te leggen”, aldus Johan.

Meer weten over vakspecifieke trainingen?

Bent u geïnteresseerd in onze vakspecifieke trainingen of wilt u een training op maat aanvragen? Neem dan vooral vrijblijvend contact met ons op. Wij bespreken graag uw wensen en de mogelijkheden met u. U kunt ons bereiken per telefoon, e-mail of via het contactformulier op onze website.

Bekijk de cursusplanning Welke opleiding past bij u?

« Terug

Deel dit bericht

Scroll naar boven