« Terug

Dit zijn de voordelen van conform Arbowet opleidingen

rijnmondopleidingen_praktijk.png10 jul

Vanaf het begin van ons bestaan geven we bij Rijnmond Opleidingen conform Arbowet opleidingen, ofwel vakspecifieke trainingen en trainingen op maat. Dit houdt in dat deze opleidingen niet aan de regels van het VCA-stelsel hoeven te voldoen, maar aan de regels die de Arbowet voorschrijft. “Conform Arbowet opleidingen zijn een uitkomst voor bedrijven die hun medewerkers vakspecifieke kennis willen bijbrengen”, aldus Johan Melissant, directeur van Rijnmond Opleidingen. In dit blog beschrijven we een aantal voordelen die conform Arbowet opleidingen u kunnen bieden.  

“Laatst hebben we een training gegeven waarin veilig hijsen én het werken met een warmtewisselaar aan bod kwamen.''

Bekijk de cursusplanning Welke opleiding past bij u?

Combinatietrainingen

Trainingen volgens het VCA stelsel moeten aan een bepaalde norm voldoen. Hierdoor is de lesstof niet aan te passen. Bij een vakspecifieke training is het wel mogelijk de lesstof aan te passen. Zo kunnen we bijvoorbeeld combinatietrainingen geven. John: “Laatst hebben we een training gegeven waarin veilig hijsen én het werken met een warmtewisselaar aan bod kwamen. Dat is alleen mogelijk bij een conform Arbowet training.”  

Geen overbodige lesstof

Voor een VCA examen dienen uw medewerkers kennis te hebben van onderwerpen die ze wellicht niet zullen toepassen tijdens hun werkzaamheden bij u op de werkvloer. Als wij trainingen op maat maken, dan zullen we louter onderwerpen behandelen die relevant zijn voor uw bedrijf. Zo kunnen we uw medewerkers zeer effectief voorbereiden voor het werk dat ze bij u gaan uitvoeren.

Flexibel

Bij een SOG examen wordt het verplicht onafhankelijk te examineren (linken naar blog Onafhankelijk Examineren, wat houdt dat in?). Als we een conform Arbowet training geven, hoeven we geen aparte examinator in te huren, wat ons een stuk flexibeler maakt. We zijn immers niet afhankelijk van derden en kunnen binnen korte tijd voor u een training realiseren. Bovendien kunnen we de training en het examen bij u op locatie verzorgen, indien u dat wenst. Dit is echter geen noodzaak, want we zijn goed geoutilleerd en beschikken over een kwalitatief hoogwaardige oefenloods.

ISO gecertificeerd

De conform Arbowet trainingen doen kwalitatief niet onder voor de VCA-trainingen. Rijnmond Opleidingen is namelijk ISO gecertificeerd, wat inhoudt dat we onze kwaliteit als opleider kunnen waarborgen. Bovendien staat bij ons de waarde van de training centraal en niet het behalen van een diploma of certificaat. Uw medewerkers worden met persoonlijke aandacht opgeleid en kunnen na de training aanzienlijk meer betekenen voor uw bedrijf. Wilt u meer weten over onze vakspecifieke, op maat gemaakte trainingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op per e-mail, per telefoon of via het invulformulier op de website.

Bekijk de cursusplanning Welke opleiding past bij u?

« Terug

Deel dit bericht

Scroll naar boven