Home ›› Bhv Cursus Rotterdam

BHV Cursus Rotterdam meer dan een verplichting

Voor veel bedrijven voelt het als een verplicht nummertje als ze op zoek zijn naar een BHV cursus Rotterdam. Omdat de wet deze bedrijfshulpverlenings-opleiding verplicht stelt is het makkelijk om er de schouders over op te halen en het snel af te werken. Toch is het raadzaam om wat langer na te denken over de BHV en een gedegen keuze te maken – er kunnen letterlijk mensenlevens vanaf hangen!

bhv cursus Rotterdam

Neem contact op

De mens als risico-onderschatter

Psychologisch is een mens geneigd om onwaarschijnlijke risico’s terzijde te schuiven en geen rekening met hen te houden. En het klopt, de kans op een brand of een ongeluk op het werk is niet enorm groot. Maar áls het gebeurt, zijn de gevolgen voor een onvoorbereid team wel gigantisch! Daarom loont het zich om een stukje te verdiepen in wat BHV nou eigenlijk is en waarom Rijnmond Opleidingen – gepokt en gemazeld in de gevaarlijke petrochemische industrie – de beste keuze is om de veiligheid in uw bedrijf naar een hoger plan te tillen.

BHV cursus Rotterdam en hoelang het duurt

Concreet genomen is onze BHV cursus Rotterdam een opleiding van twee dagen van elk 8 uur voor medewerkers die nog nooit een BHV cursus hebben gedaan. Dat kan bij Rijnmond Opleidingen zelf, maar wij bieden de cursus ook op locatie aan zodat u reiskosten bespaart. Deze twee dagen zijn er om de kennis op te bouwen, maar daarna moet ook wettelijk de kennis van de BHV-medewerker opgefrist worden. Dat betekent elk jaar een dag ter herhaling om zeker te weten dat de stof goed blijft plakken – je wilt immers niet dat uw BHV-medewerker bij het uitbreken van een brand nog even zijn of haar aantekeningen erop moet naslaan! 

bhv cursus Roterdam Rijnmond Opleidingen
Neem contact op

BHV cursus Rotterdam en de concrete kennis

Het belangrijkste van de opleiding is natuurlijk dat wij uw medewerkers adequaat opleiden. Dat doen we op verschillende gebieden. Ten eerste is daar het zogenoemde ‘levensreddend handelen’ – wij leren uw medewerkers om een ramp te voorkomen als iemand in levensgevaar is. Dat betekent een sterke basis in de spoedeisende en minder spoedeisende hulp, maar ook het gebruik van defibrillator en AED. Daarnaast onderwijzen we ook brandbestrijding. Daar leren de medewerkers niet alleen het blussen van een kleine brand, maar ook de valkuilen die daarbij komen kijken en een gedegen taakverdeling als zo’n brand uitbreekt – niet waar je meteen aan denkt, maar absoluut van levensbelang! Ten slotte leert de BHV-er ook ontruimen, welke psychologische kennis daarbij nodig is en in hoeverre de ontruiming is voor te bereiden. Voor het totaaloverzicht bestaat deze pagina. Al met al een gedegen en complete BHV cursus Rotterdam!

Ervaring in levens redden

Rijnmond Opleidingen heeft een bijzondere achtergrond als het gaat om veiligheidsopleidingen: door jarenlange ervaring in de veiligheid in de petrochemische industrie, is er niemand die beter weet hoe kennis over veiligheid kan blijven plakken – in die industrie is het immers dagelijks van levensbelang! Met degelijke onderwijsmethodes verkrijgt uw BHV-medewerker de kennis én het zelfvertrouwen om de schade tijdens calamiteiten te beperken. Voor eventuele vragen bent u meer dan welkom om contact met ons op te nemen. U zult zien: voor een BHV cursus Rotterdam bestaat er geen betere!

Contact

SOCIAL MEDIA

Blijf up to date en volg ons!

Aanmelden nieuwsbrief ››

CURSUSPLANNING

Bekijk hier de cursusplanning van Rijnmond Opleidingen.

Planning van cursussen

CERTIFICERINGEN

ISO - 9001
NEN-EN-ISO 9001-2015

IPAF
Erkend opleidingscentrum

CONTACTGEGEVENS

Rijnmond Opleidingen & Cursussen BV
Seggelant-Noord 8
3237 MG Vierpolders (Brielle)

Telefoon: (+31) 0181 - 62 19 78
E-mail: info@rijnmondopleidingen.nl

KvK: 63509938
BTW: NL855267409B01

Scroll naar boven