Home ›› Nen 3140 Cursus

NEN 3140 cursus bij Rijnmond Opleidingen

Onderhoudt u in een bedrijf de elektrische apparaten? Dan moet u altijd werken via de richtlijnen NEN 3140. Een NEN 3140 cursus biedt hierbij uitkomst. Met een cursus NEN 3140 van Rijnmond Opleidingen krijgt u inzicht en kennis over hoe u moet werken met elektrische apparaten, schakelkasten en groepenkasten en de bijbehorende gevaren. NEN 3140 is eigenlijk een werkinstructie waarin staat wie wat mag doen door middel van een aanwijsbeleid. Een werkgever is volgens de Arbowet namelijk verplicht om er alles aan te doen zijn of haar werknemers een zo veilig mogelijke werkomgeving te bieden. Zo moet uw werkgever aan kunnen tonen dat zijn personeel altijd de nodige bijscholing of informatie krijgt om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren. Daarom leest u hier alles over de NEN 3140 cursus bij Rijnmond Opleidingen.

NEN 3140 cursus Rijnmond Opleidingen
Neem contact met ons op

NEN 3140 cursus - Wat is het precies en voor wie is het bedoeld?

NEN 3140 is de norm op het gebied van elektrische veiligheid. U vindt hierin de richtlijnen voor veilig werken met elektriciteit, veilige elektrische apparaten en veilige installaties. Ook staat hierin hoe u elektrische apparaten en elektrische installaties moet keuren.

Werkt u bijvoorbeeld met of in de buurt van elektrische installaties en bent u de persoon die de veiligheid en werkzaamheid van deze apparaten en installaties beheert en controleert? Of bent u wellicht conciërge op een school? Met de NEN 3140 cursus van Rijnmond Opleidingen worden deelnemers onder andere opgeleid tot keurmeester elektrische arbeidsmiddelen. Na deelname kunt u bijvoorbeeld zelfstandig uw eigen elektrische arbeidsmiddelen en arbeidsmiddelen van derden keuren.

Cursus NEN 3140 - De varianten

Bij Rijnmond Opleidingen hebben wij verschillende varianten op de NEN cursus 3140:

Instructie NEN 3140 (VOP/VP) - Voldoende Onderricht Persoon en Vakbekwaam Persoon

Met deze instructie krijgt u kennis over werkzaamheden, veiligheidseisen, werkmethoden en voorschriften die u moet toepassen als u werkt met elektrische installaties en arbeidsmiddelen.

Cursus basis inspecteren van elektrische installaties NEN

U leert tijdens deze training om op de juiste manier te inspecteren, meten en rapporteren van de elektrotechnische installaties.

Cursus keurmeester elektrische arbeidsmiddelen NEN

Tijdens deze cursus leert u hoe u zelfstandig elektrotechnische arbeidsmiddelen op algemene veiligheid kan beoordelen conform NEN 3140.

Na het volgen van de cursus NEN 3140 voldoen zowel de werkgever als werknemer aan de eisen van instructie en aantoonbare deskundigheid die in de Arbowet staan vermeld.

NEN 3140 cursus rijnmond
Neem contact met ons op

NEN 3140 cursus - Het programma

Met de NEN 3140 cursus van Rijnmond Opleidingen leert u de gevaren en risico’s kennen die van toepassing zijn op het werken met elektrotechnische installaties. Elke cursus NEN 3140 bij Rijnmond Opleidingen duurt één dag en zijn verdeeld in meerdere modules. Deze worden afgesloten met zowel een theorie- als praktijkexamen. De inhoud van de cursus is als volgt:

  • Informatie over de wetgeving ARBO omstandighedenbesluit
  • Bedrijfsvoering elektrotechnische installatie
  • Informatie over het aanwijsbeleid
  • De gevaren van elektriciteit
  • Hoe elektrotechnische installatie(s) spanningsloos gemaakt kunnen worden
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen

Cursus NEN 3140 - Hoe lang is het certificaat geldig?

Het certificaat van zowel de VP als VOP cursus NEN 3140 is 3 jaar geldig. Deze ontvangt u als u na de training alle modules succesvol heeft afgerond.

Wilt u zichzelf of uw werknemer inschrijven voor de cursus NEN 3140? Schrijf u hier dan zakelijk of particulier in.

Contact

SOCIAL MEDIA

Blijf up to date en volg ons!

Aanmelden nieuwsbrief ››

CURSUSPLANNING

Bekijk hier de cursusplanning van Rijnmond Opleidingen.

Planning van cursussen

CERTIFICERINGEN

ISO - 9001
NEN-EN-ISO 9001-2015

IPAF
Erkend opleidingscentrum

CONTACTGEGEVENS

Rijnmond Opleidingen & Cursussen BV
Seggelant-Noord 8
3237 MG Vierpolders (Brielle)

Telefoon: (+31) 0181 - 62 19 78
E-mail: info@rijnmondopleidingen.nl

KvK: 63509938
BTW: NL855267409B01

Scroll naar boven