
Het doel van de opleiding Verreiker is het behalen van het certificaat waardoor men voldoet aan de hedendaagse eisen van de Arbowet en het Arbobesluit volgens de eind- en toetstermen van de SOG.
De SSVV Opleidingen Gids is van toepassing voor bedrijven die risicovol werk verrichten in de (petro)chemische industrie, de off-shore industrie, het gebied van industriële reiniging en contractors die door hun opdrachtgever verplicht gesteld worden het personeel VCA te certificeren (persoonscertificering).
| Doelgroep | Medewerkers die op een (petrochemisch) bedrijfsterrein in installaties, werkplaatsen of laboratoria (incidenteel) een verreiker bedienen. |
| Vooropleiding | De kandidaat dient in het bezit te zijn van één van de volgende diploma’s: B-VCA, VOL-VCA, VIL-VCU of een gelijkwaardig ‘vastgesteld’ diploma/certificaat. Minimaal 18 jaar. De kandidaat dient ten minste 18 jaar te zijn. Een uitzondering wordt gemaakt voor leerlingen die in het kader van het behalen van een startkwalificatie de training volgen. Hiervoor geldt een minimum leeftijd van 16 jaar. |
| Cursusdoel |
Aanleren van praktische en theoretische basisvaardigheden welke van kracht zijn bij het veilig werken met een verreiker. |
| Cursusduur |
Basiscursus: 2 dagen herhaling cursus: 1 dag (afhankelijk van werkervaring cursist) |
| Cursusplaats |
Goes |
| Aantal cursisten | 2 - 4 personen (inschrijving per kandidaat mogelijk bij reeds geplande cursussen) |
| Examen | Theorie en praktijk |
| Diploma | Conform de SSVV Opleidingsgids (VCA-SOG) landelijk erkend certificaat, 5 jaar geldig. Of conform eindtermen Arbowet (eigen certificering, geen VCA benodigd) |
| Cursusmateriaal | Cursusdocumentatie / praktijktraining |
| Cursusprijs | Prijs op aanvraag |
| Cursusinhoud |
Je leert alles wat nodig is om veilig, efficient en verantwoord te werken met zowel starre als roterende verreikers.
|
Keurige locatie, capabel personeel, leerzame cursus, en een goed cursusaanbod.
Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer