VCA cursus

VCA staat voor VGM Checklist Aannemers, waarvan VGM weer staat voor Veiligheid, Gezondheid, Milieu. Een VCA-certificaat is tegenwoordig voor veel bedrijven een vereiste wanneer men risicovolle werkzaamheden moet verrichten. Rijnmond Opleidingen biedt verschillende opleidingsmogelijkheden voor bedrijven die wettelijk moeten voldoen aan de VGM Checklist Aannemers. In de VCA zijn tevens eisen op het gebied van Specifieke Risicovolle Taken VCA (SRTV) opgenomen in de SSVV-opleidingsgids (voorheen GORW). De uitvoerder (werknemer) van deze risicovolle taken moet voldoende bekwaam zijn om deze werkzaamheden uit te voeren. Rijnmond Opleidingen verzorgt opleidingen conform de (SRTV) SSVV-opleidingsgids (in diverse talen), zodat medewerkers voldoende vakbekwaam hun werkzaamheden kunnen uitvoeren en bekend zijn met de voorkomende risico's.

Rijnmond Opleidingen biedt de volgende VCA opleidingen:

Doel van de VCA cursussen
Tijdens deze cursussen leren de deelnemers om veilig werkzaamheden te verrichten, risico’s tot een minimum te beperken en medewerkers zo aan te sturen dat ook zij hun werkzaamheden veilig uit kunnen voeren. De cursisten worden gewezen op rechten, plichten en eigen verantwoordelijkheid die gelden tijdens gevaarlijke situaties. Ook andere zaken zoals gevaarlijke stoffen, handelingen bij noodsituaties en omgang met machines komen uitgebreid aan bod tijdens deze cursussen.

Opleiden op maat
Naast de eerder genoemde opleidingen, bieden wij ook de mogelijkheid op maat workshops, trainingen en cursussen te ontwikkelen op het gebied van Scheepsbouw, WTB, piping- en constructie werkzaamheden. Hierbij moet u denken aan: vak ondersteunende, praktijkgerichte trainingen gericht op de Metaal en de Industriële branche, die zeer goed aansluiten op de SRTV cursussen.

 

Bekijk de volledige cursusplanning

Ons aanbod aan cursussen:

Scroll naar boven