Home ›› Hoogwerker Certificaat Geldigheid

Hoogwerker certificaat geldigheid: cursus voor bediening hoogwerker

Bent u van plan een cursus voor gebruik van de hoogwerker te volgen? Een hoogwerker certificaat geldigheid is namelijk voor een bepaalde periode. Na die periode is het belangrijk om voor verlenging te kiezen, om zo de geldigheid te garanderen. Rijnmond Opleidingen begeleidt u graag in het proces.

hoogwerker certificaat geldigheid
Neem contact op

Hoogwerker certificaat geldigheid bij Rijnmond Opleidingen

Bij bepaalde beroepen is het noodzakelijk dat u een certificaat voor het besturen van een hoogwerker heeft. Rijnmond Opleidingen biedt twee cursussen aan, welke hieronder beschreven worden. Werken met een hoogwerker vergt namelijk wel de nodige kennis en ervaring van de hoogwerker. Ook is het belangrijk om uw hoogwerker certificaat geldigheid in de gaten te houden. Na 5 jaar verloopt uw certificaat en is het noodzakelijk om een vervolgcursus te volgen. Zo kunt de hoogwerker bij uw bedrijf veilig blijven bedienen en hoeft zowel u als het bedrijf zich geen zorgen te maken over deze werkzaamheden!

Cursus Hoogwerker conform SOG

Er zijn twee cursussen voor het werken met een Hoogwerker bij Rijnmond Opleidingen. De eerste cursus is ‘Cursus Hoogwerker conform SOG’. Dit is een vrij specifieke cursus die vooral gericht is op mensen die werken in de industrie, op een (petro)chemisch bedrijventerrein in installaties of werkplaatsen. Hierbij maken zij gebruik van een mobiele boomhoogwerker. Ook informatie over een statische boomhoogwerker hoort bij cursus. De hoogwerker certificaat geldigheid van deze opleiding is 5 jaar. Wanneer u de cursus succesvol afrond, ontvangt u een diploma conform de SSVV opleidingsgids (SOG) landelijk erkend certificaat (VCA Risicovolle Taken).

Cursus Hoogwerker conform IPAF

De tweede cursus van Rijnmond Opleidingen is: ‘Cursus Hoogwerker conform IPAF’. Het verschil met de bovenstaande cursus is het soort normering waar hij aan voldoet. Daarnaast is deze cursus voor iedereen die met een hoogwerker werkt. De cursus is niet specifiek gericht op deelnemers uit de industrie. Op steeds meer (bouw)locaties wordt met een hoogwerker gewerkt en het is noodzakelijk om kennis van de bediening te hebben. Tijdens de cursus leert u werken met een statisch verticale hoogwerker, statische giek hoogwerker, mobiele verticale hoogwerker en een mobiele giek hoogwerker. Na het behalen van de cursus ontvangt u een officiële hoogwerker licentie, namelijk de Pal Card. De hoogwerker certificaat geldigheid is ook 5 jaar en is in meer dan 51 landen en regio’s geaccepteerd.

Hoogwerker certificaat geldigheid in acht nemen

De volgende praktische informatie is van toepassing bij de cursussen Hoogwerker bediening:

  • Theorie & Praktijk examen
  • Opleidingslocatie: Vierpolders, Moerdijk (SOG), of bedrijfsintern
  • Een van de volgende diploma’s is noodzakelijk om deel te mogen nemen: B-VCA, VOL-VCA, VIL-VCU of een gelijkwaardig ‘vastgesteld’ diploma/certificaat.
  • Basiscursus 2 dag, vervolgcursus 1 dag

Hoogwerker certificaat geldigheid
Neem contact op

Opleiding volgen bij Rijnmond Opleidingen

Voor advies, opleidingen, cursussen en examens bent u bij Rijnmond Opleidingen aan het juiste adres. Wij zijn namelijk gespecialiseerd in opleidingen en cursussen op het gebied van veiligheid en techniek binnen de (petrochemische)industrie. Op onze opleidingslocatie in Vierpolders verwelkomen we u graag. Ook is het mogelijk om een training of cursus bij u op locatie in te plannen Benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u meer informatie over één van onze opleidingen? Neem dan contact met ons op!

Contact

SOCIAL MEDIA

Blijf up to date en volg ons!

Aanmelden nieuwsbrief ››

CURSUSPLANNING

Bekijk hier de cursusplanning van Rijnmond Opleidingen.

Planning van cursussen

CERTIFICERINGEN

ISO - 9001
NEN-EN-ISO 9001-2015

IPAF
Erkend opleidingscentrum

CONTACTGEGEVENS

Rijnmond Opleidingen & Cursussen BV
Seggelant-Noord 8
3237 MG Vierpolders (Brielle)

Telefoon: (+31) 0181 - 62 19 78
E-mail: info@rijnmondopleidingen.nl

KvK: 63509938
BTW: NL855267409B01

Scroll naar boven