Home ›› Ipaf Hoogwerker

IPAF hoogwerker

Bij Rijnmond Opleidingen kunt u gecertificeerd IPAF hoogwerker bediener worden. Het bedienen van een hoogwerker brengt risico’s met zich mee. Daarom geven steeds meer werkgevers de voorkeur aan werknemers met een erkend hoogwerker certificaat. Een IPAF hoogwerker bediener ontvangt na succesvolle afronding een certificaat en een hoogwerkerlicentie in de vorm van een PAL Card. Dit is een pasje waarmee wordt aangetoond dat zij wereldwijd (incl. petrochemie) een hoogwerker kunnen bedienen.

IPAF Hoogwerker
Neem contact op

IPAF hoogwerker is vakbekwaam

Met een IPAF hoogwerker certificaat heeft u kwaliteit in handen, welke door zijn wereldwijde erkenning internationaal inzetbaar is. De IPAF hoogwerker bediener heeft theoretische en praktische kennis over het hanteren van een hoogwerker. Met het certificaat voldoet hij aan de veiligheids- en technische eisen, zoals IPAF voorschrijft. Tevens heeft hij kennis genomen van normen en wetgeving. Of u nu zelf IPAF hoogwerker bediener bent of een IPAF hoogwerker bediener in dienst heeft, een IPAF hoogwerker bediener is altijd vakbekwaam.

IPAF certificaat

IPAF (International Powered Access Federation) promoot het veilige en effectieve gebruik van hoogwerkers wereldwijd in de breedste zin van het woord. Dit wordt gedaan door: het verstrekken van technisch advies en informatie, het beïnvloeden en interpreteren van wetgeving en normen en door veiligheidsinitiatieven en trainingsprogramma’s. Dankzij het IPAF certificaat kunt u erop vertrouwen dat u met een gekwalificeerde hoogwerker bediener te maken heeft. Lees meer over het IPAF certificaat.

De voordelen van een IPAF hoogwerker cursus

Als IPAF hoogwerker bediener bent u er zeker van dat u uw werk veilig en vakkundig kunt uitvoeren. Het bedienen van een hoogwerker zorgt nu eenmaal voor bepaalde risico’s. Met de IPAF hoogwerker opleiding van Rijnmond Opleidingen leert u alles wat u moet weten over het bedienen van de hoogwerker. Van theorie tot praktijk, in de cursus komen alle belangrijke onderwerpen aan bod.

Na het behalen van de IPAF hoogwerker cursus ontvangt u een officiële hoogwerker licentie: de Pal Card. De Pal card is 5 jaar geldig en wordt in meer dan 51 landen en regio’s geaccepteerd. Het IPAF certificaat is eveneens voor de petrochemie gelijkgesteld aan het VCA-SOG diploma hoogwerker.

Wat biedt Rijnmond Opleidingen aan?

Rijnmond Opleidingen is een IPAF erkend opleidingscentrum. Kies dus voor een opleiding tot IPAF hoogwerker bediener bij Rijnmond Opleidingen. Bij ons bent u ervan verzekerd dat uw opleiding aan alle eisen voldoet. Wij beschikken over een goed uitgeruste trainingslocatie, maar in overleg kunnen wij de training ook op locatie bij uw bedrijf. Wij bieden verschillende cursussen tot IPAF hoogwerker aan.

IPAF hoogwerker training
Neem contact op

Basiscursus IPAF hoogwerker

De basiscursus IPAF hoogwerker bediener duurt twee dagen. De cursus bestaat uit een theoriedeel en een praktijkdeel, die worden afgesloten met examens. Naast de basiscursus is er nog een herhalingsdag. Als u alle examenopdrachten goed heeft uitgevoerd, ontvangt u het IPAF certificaat en de PAL Card. U mag uzelf dan IPAF hoogwerker bediener noemen.

De IPAF erkende opleiding bestaat uit diverse deelcategorieën:

 • Cat. 1a: statische verticaal hoogwerker
  Verticaal werkende, eenpersoons gestempelde hoogwerker.
 • Cat. 1b: statische giek hoogwerker
  Telescoop- en kniktelescoophoogwerker voorzien van stempels, hoogwerker op aanhanger, hoogwerker op chassis of spinhoogwerker met stempels.
 • Cat. 3a: mobiele verticale hoogwerker
  Zelfrijdende schaarlift en zelfrijdende eenpersoons verticaallift
 • Cat. 3B: mobiele giek hoogwerker
  Zelfrijdende telescoop- en kniktelescoophoogwerker.

Meer informatie over de cursus IPAF hoogwerker vindt u hier.

E-learning IPAF hoogwerker

Naast de basiscursus kunt u ook de E-learning IPAF hoogwerker bediener volgen. Dat is een online cursus, die u kunt volgen wanneer het u uitkomt. Net als in de basiscursus komen de vier deelcategorieën aan bod. De e-learning bevat geen praktijkgedeelte.

Na afronding van de e-learning dient u binnen 45 dagen het theorie-examen te maken. Dat kan bij Rijnmond Opleidingen of een ander IPAF gecertificeerd trainingscentrum. Ook de praktijktraining en het praktijkexamen kunt u bij Rijnmond Opleidingen doen. Nadat theorie- en praktijkexamen goed zijn afgerond, ontvangt u het IPAF certificaat en de PAL Card.

Lees meer over de e-learning IPAF hoogwerker bediener.

Wilt u meer weten over onze cursussen? Neem gerust contact met ons op.

Contact

SOCIAL MEDIA

Blijf up to date en volg ons!

Aanmelden nieuwsbrief ››

CURSUSPLANNING

Bekijk hier de cursusplanning van Rijnmond Opleidingen.

Planning van cursussen

CERTIFICERINGEN

ISO - 9001
NEN-EN-ISO 9001-2015

IPAF
Erkend opleidingscentrum

CONTACTGEGEVENS

Rijnmond Opleidingen & Cursussen BV
Seggelant-Noord 8
3237 MG Vierpolders (Brielle)

Telefoon: (+31) 0181 - 62 19 78
E-mail: info@rijnmondopleidingen.nl

KvK: 63509938
BTW: NL855267409B01

Scroll naar boven