« Terug

"Door de opleidingen kan ik mijn werkzaamheden continueren"

Headerfoto_RijnmondOpleidingen_MMS.png20 sep

Lees het verhaal van Piet

Piet van der Meijden is oprichter en eigenaar van Meijden Maintenance Support (MMS). Het bedrijf is ontstaan vanwege de groeiende vraag naar een vernieuwende contractor voor appendage werkzaamheden en projectbegeleiding in de petrochemische industrie. Piet volgde diverse cursussen en opleidingen bij Rijnmond Opleidingen, zoals Flensmonteur, VCA en werken met vorkheftruck. 

Benodigde certificaten

Veel van de werkzaamheden van MMS worden uitgevoerd in Rotterdam. Er is een werkplaats in Hellevoetsluis en het werk vindt op locatie plaats bij de klant: “Door het ter plaatse opbouwen van een complete werkplaats, zijn wij in staat alle werkzaamheden op locatie uit te voeren. Hiervoor heb ik wel de benodigde certificaten nodig en daarom heb ik al meerdere cursussen gedaan bij Rijnmond Opleidingen.”

Veilig werken

Natuurlijk moet het werk veilig en secuur gebeuren volgens Piet: “Het uitvoeren van revisiewerkzaamheden aan appendages gaat niet zonder risico en we willen een veilige werkruimte creëren voor onze medewerkers. Samen moeten we de juiste kennis en expertise bezitten om tot het gewenste eindresultaat te komen. Daarom heb ik de volgende cursussen gevolgd:

Snel weer aan het werk

De cursussen en opleidingen die Piet heeft gevolgd zijn verplicht in zijn branche: “Zonder deze certificaten kan ik mijn werkzaamheden niet uitvoeren. Het VCA is 10 jaar geldig en de andere certificaten 5 jaar. Zo kan ik mijn werk continueren en medewerkers hetzelfde laten volgen voor de verdeling in werkzaamheden. De herhalingen van deze cursussen duren maar een dag en dat betekent dat ik snel weer mijn werk kan oppakken.”

Tevreden cursist

Piet is door zijn werk al lange tijd bekend met Rijnmond Opleidingen: “Ze werken met korte lijnen en een afspraak inplannen is zo gedaan. De indeling van de cursussen gaat net zo snel en soepel en dat vergt flexibiliteit. De cursusdagen volg ik op locatie en de examens gebeuren online. Zo weet ik precies waar ik aan toe ben. Ik kan iedereen de opleidingen van Rijnmond Opleidingen van harte aanbevelen!”

Ook een opleiding volgen? Bekijk ons cursusaanbod of vraag naar de mogelijkheden.

Bekijk cursusaanbod

« Terug

Deel dit bericht

Scroll naar boven