« Terug

Een frisse start onder een nieuwe naam: Rijnmond Opleidingen

Blog_Afbeelding_Artikel-1.2.jpg28 okt

Per 1 september 2017 gaat Rijnmond Opleidingen & Cursussen (ROC) verder met een nieuwe uitstraling, welke wordt gekenmerkt door een nieuw, eigentijds logo. Ook zal de gebruiksnaam ROC worden vervangen door Rijnmond Opleidingen. De reden van de verandering is dat er nog steeds verwarring ontstaat door het gebruik van de huidige naam ROC met de Regionale Opleidingen Centra (zoals Albeda & Zadkine), ook ROC genoemd. “Vanaf nu gaan we verder met een frisse uitstraling, een eigen verhaal en een nieuw logo”, aldus Johan Melissant, algemeen directeur van Rijnmond Opleidingen.

Opleidingen, advisering en examens

Sinds 2007 is Rijnmond Opleidingen, toen nog ROC-Spijkenisse, het adres voor opleidingen, advisering en examens op het gebied van veiligheid, techniek en industrie. Een team van 8 vakbekwame (freelance) docenten verzorgt de opleidingen. Johan Melissant en Susan van der Wel zijn verantwoordelijk voor de organisatie en de bedrijfsvoering van Rijnmond Opleidingen. Voor de klanten is Susan de vaste contactpersoon. Zij houdt zich vooral bezig met de planning en andere administratieve werkzaamheden. Derya Bueno ondersteunt bij de administratie. “De sfeer onderling is open en gezellig. Vanuit een goede samenwerking kun je werken naar het juiste doel: klanten tevreden stellen door hun personeel de juiste vakkennis en praktische vaardigheden bij te brengen”, aldus Johan.

“Het is belangrijk te melden dat wij als opleider onafhankelijk zijn. Wij hebben geen belangen in uitzendbureaus of productiebedrijven.”

Neem contact op

Verschillende trainingen

De klanten van Rijnmond Opleidingen zijn voornamelijk aannemers, uitzendbureaus en zzp-ers, die werken in de petrochemie of in de techniek. Deze bedrijven moeten voldoen aan de regelgeving betreffende VGM-beheersing. Onderdeel van VGM-beheersing is het instrueren, trainen en kwalificeren van hun medewerkers op het gebied van risicovolle taken.

Rijnmond Opleidingen verzorgt voor deze risicovolle taken trainingen en cursussen. Behalve VCA-trainingen zoals: Basisveiligheid VCA, VOL-VCA (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden) en VIL-VCU (Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden), verzorgen wij SRTV-trainingen en cursussen (Specifiek risicovolle taken VCA) zoals: gasmeten, werken aan flensverbindingen volgens protocol, werken met onafhankelijke adembescherming, werken als buitenwacht, werken met kleine blusmiddelen, werken met een hoogwerker, werken met een vorkheftruck en veilig verplaatsen van lasten met handhijsgereedschappen (VVL-H).

Vakspecifieke trainingen

Naast deze standaardcursussen, verzorgen wij vakspecifieke trainingen zoals: tekeninglezen (constructie en piping), monteur warmtewisselaar en werken met de splash hood. Alle risicovolle taak cursussen bestaan uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Buiten de 2 theorieruimtes hebben we een mooie werkplaats, waarin we het praktijkgedeelte oefenen en later examineren. De theorie-examens worden CBT (Computer Based Testing) bij ons afgenomen, hiervoor hebben we een speciale examenruimte.

Neem contact op

Flensmontage 

Flensmontage is het specialisme van Rijnmond Opleidingen. Deze trainingen verzorgen ze van basisniveau tot zeer gevorderd. De kennis van leiding- en flensverbinding systemen is gebaseerd op een jarenlange ervaring, zowel in praktijk als in het verzorgen van montage opleidingen. Tijdens de diverse trainingen worden de deelnemers opgeleid tot flensmonteur. Ze leren hoe ze op een veilige en kwalitatieve manier flensverbindingen in leidingsystemen gecontroleerd kunnen monteren en demonteren.

Onafhankelijk

“Het is belangrijk te melden dat wij als opleider onafhankelijk zijn. Wij hebben geen belangen in uitzendbureaus of productiebedrijven”, vermeldt Johan. “Zo hebben we meer vrijheid om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn en op te leiden.”

Neem contact op

« Terug

Deel dit bericht

Scroll naar boven