« Terug

“Bij ons leer je een stuk meer dan wat er op het diploma staat”

Blog_Afbeelding_Artikel-3.0.jpg22 dec

Het aanbod van opleidingen is groot in Nederland. Om op te vallen moet je je onderscheiden van de anderen. Rijnmond Opleidingen is hierin succesvol. Zij onderscheiden zich door onafhankelijk, flexibel en oplossingsgericht te zijn. Ze denken mee met de klant. “Ons bestaansrecht behouden we door het uitbreiden van ons trainingenaanbod, te innoveren en op maat gemaakte trainingen te geven”, aldus Johan Melissant, directeur van Rijnmond Opleidingen.

Genoeg tijd en aandacht voor de cursist

Bij Rijnmond Opleidingen werken alleen vak ervaren docenten. Ze hebben jarenlange ervaring binnen hun vakgebied en weten de theoretische en praktische vaardigheden goed over te brengen. “Bij ons staat voorop dat we cursussen geven van hoge kwaliteit”. Een veel gehoorde klacht in de branche is dat mensen wel een diploma hebben behaald maar geen of weinig kennis hebben. Rijnmond Opleidingen probeert dit te voorkomen door meer tijd en aandacht te geven aan de cursist. Zo bieden ze bijvoorbeeld meerdaagse cursussen aan waarin de deelnemers genoeg tijd hebben de theorie te leren en zich de praktische vaardigheden eigen te maken.

“Als oplossing regelden we een extra dag les en een voorleesexamen. De computer las de vragen voor. Toen slaagde hij wel.”

Neem contact op

Een-op-een cursus

Als het nodig is geven de docenten een één-op-één cursus. Zo hielp Rijnmond Opleidingen een tijdje terug een medewerker van een gemeente die al drie keer was gezakt voor zijn VCA-examen. “Ik ging samen met die jongen zitten om te kijken waar het hem in zat. De lesstof kon hij prima begrijpen maar begrijpend lezen bleek het probleem te zijn”, vertelt Johan. Als oplossing hebben we een extra cursusdag ingepland en regelden we een voorleesexamen, de computer las de vragen voor. Toen slaagde hij wel.

Eerlijkheid

“Maar soms moeten we ook eerlijk zijn als cursisten echt niet geschikt zijn voor de techniek of de industrie. Dan geven we dat aan. Misschien is het niet beter voor ons, maar wel voor de cursist. Die kan dan iets gaan doen wat wel bij hem of haar past”, zegt Johan.

Kwaliteit van de opleiding

Dat Rijnmond Opleidingen zo flexibel kan zijn, komt door het feit dat ze een onafhankelijke opleider zijn. Veel uitzendbureaus willen dat alles zo weinig mogelijk tijd en geld kost. Dit brengt de kwaliteit van de opleiding in gevaar. Johan wil daarom zijn eigen koers varen en niet vast zitten aan de beperkingen die het uitzendbureau oplegt. Zo vindt hij het belangrijk dat de cursisten niet alleen de punten kunnen afvinken die ze moeten leren om het diploma te behalen. “Je kunt een aap gemakkelijk een kunstje leren, maar dan heb je geen garantie dat de stof en de vaardigheden voldoende zijn aangeleerd” geeft Johan aan. “Bij ons leer je een stuk meer dan wat er op het diploma staat.”

Neem contact op

« Terug

Deel dit bericht

Scroll naar boven