« Terug

Rijnmond Opleidingen geeft ook op maat gemaakte trainingen

Blog_Afbeelding_Artikel-2.1.jpg16 aug

Als je in de techniek of in de industrie werkt komt het regelmatig voor dat je een training moet volgen. De werkzaamheden die je verricht dragen een grote verantwoordelijkheid met zich mee op het gebied van veiligheid en kwaliteit. De regels rondom deze zaken zijn streng en worden steeds strenger. Als je je inschrijft voor een training bij Rijnmond Opleidingen weet je zeker dat je goed getraind wordt. “Dit komt vooral door onze vakbekwame en toegewijde trainers”, aldus Johan Melissant, directeur van Rijnmond Opleidingen.

Diploma’s voor vakspecifieke trainingen

Diploma’s op het gebied van veiligheid (VCA) en certificaten voor vakspecifieke trainingen worden steeds belangrijker. Werknemers zijn vaak verplicht deze te behalen. Rijnmond Opleidingen geeft tal van dergelijke trainingen. Hoofdzakelijk bieden ze VCA-gerelateerde cursussen en risicovolle taakopleidingen aan. De examinering van de cursussen wordt afgenomen conform VCA-SSVV (VCA-SOG). Deze examens zijn landelijk opgesteld en dus voor iedereen hetzelfde. “Op deze wijze wordt de cursist zo objectief mogelijk beoordeeld”, vermeldt Johan.

“Bij ons staat klanttevredenheid voorop. We denken mee met de klant en bedenken oplossingen waardoor hun medewerkers de juiste cursus kunnen volgen.”

Neem contact op

Op maat gemaakte trainingen

Rijnmond Opleidingen geeft ook op maat gemaakte trainingen aan mensen die een specifieke vaardigheid onder de knie willen krijgen. Denk hierbij aan omgaan met bepaalde gereedschappen of hijsen met een kraan in de desbetreffende werkplaats. Wij passen onze trainingen aan op de vraag die er is. Wanneer er geen landelijke voorschriften of eisen zijn gesteld vanuit een brancheorganisatie voor de op maat gemaakte trainingen, worden de deelnemers getoetst conform de regels van de ARBO-wet. Dit alles in overleg met de klant. “De klant vindt vooral de vaardigheden van zijn werknemers erg belangrijk”, geeft Johan aan.

Oplossingsgerichte denkwijze

Bij Rijnmond Opleidingen staat naast het leveren van kwaliteit, flexibiliteit hoog aangeschreven. Bij ons staat klanttevredenheid voorop. We denken mee met de klant en bedenken oplossingen, waardoor hun medewerkers de juiste cursus kunnen volgen. Wanneer een klant op donderdag belt met de vraag of zijn werknemer maandag een cursus kan volgen, dan gaan we er alles aan doen om dit mogelijk te maken.

“Er valt altijd wel iets te regelen of te schuiven. Daar zijn we heel flexibel in. We geven ook cursussen in het weekend als het nodig is. De meest onmogelijke verzoeken proberen we alsnog in te plannen.”

Neem contact op

Verkeerde associatie

Vanwege de oplossingsgerichte denkwijze gaat Rijnmond Opleidingen nu op een nieuwe naam over. Voorheen heette het bedrijf ROC Spijkenisse (Rooijen Opleidingen en Consultancy te Spijkenisse). De associatie met het Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) werkt nog altijd verwarrend. Ze hebben met deze ROC’s niets te maken maar worden er wel vaak mee geconfronteerd. In 2007 was Johan nog geen eigenaar, maar vestigingsmanager van ROC Spijkenisse. Johan heeft Rooijen Opleidingen en Consultancy in 2015 gekocht en is verder gegaan onder de naam Rijnmond Opleidingen & Cursussen BV (afkorting ook ROC). Om bovengenoemde redenen zal vanaf september 2017 ROC Spijkenisse de werknaam “Rijnmond Opleidingen” gaan gebruiken.

Neem contact op

« Terug

Deel dit bericht

Scroll naar boven