« Terug

Zo gaat Rijnmond Opleidingen te werk

Blog_Afbeelding_Artikel-4.0.jpg16 feb

“Johan bedankt, het was gezellig en we hebben ook nog veel geleerd!” Dit krijgt Johan Melissant, directeur van Rijnmond Opleidingen, regelmatig te horen. Dagelijks geven ze er veiligheidscursussen en vakspecifieke cursussen voor werkenden in de industrie en de techniek. Hoe ziet een dag bij Rijnmond Opleidingen eruit?

Trainingsdagen bij Rijnmond Opleidingen

De trainingsdagen bij Rijnmond Opleidingen beginnen vroeg. Johan is er al rond half zeven om de trainingen voor te bereiden. “Het is belangrijk dat alles netjes en verzorgd is wanneer de cursisten en docenten arriveren.” Susan, de administratief medewerkster is ook altijd vroeg aanwezig, zodat ze de telefoon kan opnemen wanneer cursisten zich ziekmelden, vertraging hebben of bijvoorbeeld het pand niet kunnen vinden.

“Het is zo mooi als een cursist erachter komt dat hij het toch wél kan. Dat hij vertrouwen krijgt in zichzelf.”

Neem contact op

Theorie en praktijk

De cursussen starten om acht uur in de morgen. Vaak zijn de cursisten er al eerder, dus staat de koffie altijd klaar. Zo kunnen ze, voordat ze aan de slag gaan nog even genieten van een bakje koffie of thee. Na aanvang (tussen 8.00 en 8.30 uur) van de cursus wordt de lunch besteld, zodat die op tijd arriveert voor de lunchpauze. De cursussen bestaan vaak voor een groot deel uit theorie, maar ook uit praktijkoefeningen. Deze oefeningen voeren de cursisten in de werkplaats uit.

Materialen zelf in huis

Rijnmond Opleidingen is niet afhankelijk van gehuurde spullen. “Wij hebben alle materialen voor de cursussen en opleidingen die we bieden zelf in huis”, meldt Johan. Een cursus kan dus op korte termijn worden georganiseerd.

Examens

Tijdens de cursus is Susan druk bezig met het voorbereiden van de examens die aan het eind van de dag plaatsvinden. De examens worden afgenomen via de computer, aan de hand van multiple-choice vragen. Hierdoor is de uitslag direct na afloop bekend. Voor cursisten die geen Nederlands spreken is het mogelijk de cursus en het examen in het Engels of Duits te doen. Voor de cursus is Spaans eveneens een optie aangezien een van de docenten Spaans spreekt. Bij uitzondering kan het examen worden vertaald in bijvoorbeeld het Spaans, Roemeens, Hongaars of Litouws.

Meerdaagse cursus

“We verzorgen de trainingen allemaal met plezier”, vertelt Johan. “Het is zo mooi als een cursist erachter komt dat hij het toch wél kan. Dat hij vertrouwen krijgt in zichzelf.” Bij Rijnmond Opleidingen is het geen punt als je niet in een keer slaagt. Je kunt in dat geval de cursus nog een keer doen en een herexamen aanvragen. “Werkgevers moeten hun werknemers de tijd geven zich iets eigen te maken, daarom pleiten we vaak voor meerdaagse cursussen. Misschien kost het meer tijd en geld, maar het is altijd nog beter dan dat er ongelukken gebeuren op de werkvloer. Bovendien is er meer kans op slagen”, geeft Johan aan.

Neem contact op

« Terug

Deel dit bericht

Scroll naar boven