« Terug

Onafhankelijk examineren SOG examens

Buitenwacht foto.jpg10 dec

Per 01 januari 2019 zal de examinering van VCA-SOG erkende examens wijzigen. Via onze eerder gepubliceerde nieuwsbrieven (te lezen op onze website) hebben we reeds aandacht besteed aan de wijzigingen die aanstaande zijn. Nu het ‘spreekwoordelijk gezegd’ 5 voor 12 is, willen wij u de laatste stand van zaken mededelen.

Planning onafhankelijk examineren per kwalificatie

In onderstaand overzicht is te zien wanneer onafhankelijk examineren van toepassing wordt en voor welke kwalificatie:

02/01/2019
CBT-praktijkexamen gasmeten
CBT-praktijkexamen buitenwacht / mangatwacht
CBT-theorie-examens gasmeten en buitenwacht /mangatwacht

01/04/2019
Praktijkexamen onafhankelijke adembescherming
Praktijkexamen ABvL
Praktijkexamen VVL-h
CBT-theorie-examens ABvL en VVL-h en onafhankelijke adembescherming

01/06/2019
Praktijkexamen vorkheftruck
Praktijkexamen hoogwerker
Praktijkexamen verreiker
Praktijkexamen flenzen (WF/ WFpr/ WFPr-TT )
CBT-theorie-examens vorkheftruck, hoogwerker, verreiker, flenzen

01/11/2019
Twin ferrule fittingen: het te volgen traject in relatie tot onafhankelijk examinering. Communicatie hierover zal uiterlijk in september plaatsvinden.

Wat gaat er voor u veranderen?

Tot nu toe nam de docent die de training verzorgde eveneens het SOG examen af. Het VCA-stelsel heeft besloten dat dit vanaf begin 2019 niet meer is toegestaan. Vanaf dat moment dient de examinator vanuit de examenorganisatie geregeld te worden en niet meer door de opleider zelf. Het voordeel hiervan is dat een SOG examen uiterst objectief wordt beoordeeld. Het nadeel is dat wij niet meer zo flexibel zijn, doordat we meer van andere partijen (examenbureau en examinatoren) afhankelijk zijn. Verder zal deze wijziging invloed hebben op de kosten van de examens, doordat een externe examinator (extra) het examen komt afnemen.

Kosten cursussen en examens

Omdat de kosten van de SOG-examens zullen wijzigen (lees stijgen) en bij de examenbureaus nog niet duidelijk is hoeveel een examen zal gaan kosten, gaan wij per 01 januari 2019 onze prijzen vermelden zonder examenkosten. De kosten van het SOG-examen zullen op basis van nacalculatie plaatsvinden. Zodra duidelijk is vanuit de examenbureaus wat de kosten per examen of per examenkandidaat zal zijn, zullen wij deze kosten meenemen in de prijsoverzichten en/of offertes.

Naast de toename van kosten voor de examens, zijn de kosten voor onze opleidingen de afgelopen jaren eveneens gestegen. Dit door de eisen die gesteld worden aan de erkenning  van de opleiders/opleidingslocaties. Tot op heden hebben wij de toename van deze kosten niet doorberekend in de cursussen. Wij zijn echter genoodzaakt dit vanaf 01 januari 2019 wel te doen om zo te kunnen voldoen aan de gestelde eisen en het leveren van kwalitatief hoogstaande opleidingen en cursussen, gebruikmakend van ‘up to date’ equipement en gereedschappen.

In onderstaand overzicht vind u de kosten van de door ons verzorgde SOG cursussen exclusief SOG examen per 01 januari 2019.

Tijdig aanmelden

Zoals al benoemd, wil ik u nogmaals attenderen om tijdig uw medewerkers aan te melden voor een cursus. Het is dan voor ons eenvoudiger een examinator te regelen en dus de cursus en het examen aaneengesloten te laten plaatsvinden. Natuurlijk blijven we ons best doen u zo flexibel mogelijk van dienst te zijn, echter door genoemde wijzigingen zijn ook wij afhankelijk van andere partijen.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

U kunt ons altijd contacten via onderstaande gegevens:

Email: info@rijnmondopleidingen.nl
Telefoon: 0181-621978
Algemeen: www.rijnmondopleidingen.nl

« Terug

Deel dit bericht

Scroll naar boven