« Terug

Zo ziet Rijnmond Opleidingen de toekomst

Blog_Afbeelding_Artikel-5.0.jpg13 apr

De afgelopen decennia is er veel veranderd op het gebied van trainingen en examens. De regels zijn strenger geworden en veranderen nog steeds. Rijnmond Opleidingen weet dit als geen ander en past zich voortdurend aan, zowel op het gebied van de regelgeving als op het gebied van technische innovaties.

Examen aanvragen

“Vroeger was er een soort certificatenhandel. Iedereen kon een opleidingsbedrijf starten en examens aanvragen. Het maakte niet uit of je ervaring had. Alleen het afnemen van de examens was belangrijk”, vertelt Johan. “Mensen konden zelfs examen doen zonder dat ze een cursus hadden gevolgd”. “Ik dacht: dit gaan we niet winnen, maar… we hebben ons in ieder geval gepresenteerd. Een aantal maanden later werden we echter gebeld en hadden we de aanbesteding gewonnen.”

Neem contact op

Strengere regels

Tegenwoordig is het verplicht een opleiding te volgen voorafgaand aan het examen. Ook voor het afnemen van het examen zijn strengere regels gekomen, zodat dit zo objectief mogelijk gebeurd. Het examen mag nu alleen nog maar per computer worden afgenomen. Waarschijnlijk mag het examen volgend jaar niet meer door de docent/examinator worden afgenomen, die de cursus leidde. Er wordt dan een aparte examinator ingeschakeld. “Als het examen te subjectief is en deelnemers gemakkelijk slagen, dan stelt het behaalde diploma en de cursus ook weinig voor”, geeft Johan aan.

E-learning

Rijnmond Opleidingen innoveert constant. “Opleiden kost geld”, dat is wat veel klanten ons gekscherend aangeven. Ze willen zo weinig mogelijk tijd en geld kwijt zijn aan de cursussen. Opleiden of bijscholen is echter wel nodig. Om een cursus zo goed mogelijk te kunnen verzorgen is de voorgeschreven te besteden tijd nodig. Bovendien wordt het aantal verplichte (studie)uren (theorie) steeds aangepast. “Hier spelen wij op in door e-learning”, vertelt Johan. Voor diverse cursussen zullen we binnenkort een online theoretische training aanbieden. Cursisten kunnen zo voorafgaand vanuit huis hun cursus al deels volgen. Zo weten ze op de cursusdag zelf al veel en kan er meer aandacht worden besteed aan praktijkoefeningen. Het streven is om per oktober 2017 te starten met een e-learning module voor de cursus: werken aan flensverbindingen volgens protocol.

Neem contact op

Met de tijd meegaan

In de toekomst wil Rijnmond Opleidingen ook blijven innoveren. “Om ons bestaansrecht te behouden is het goed om met de tijd mee te gaan en alle vernieuwingen en nieuwe regels in de gaten te houden”, geeft Johan aan. “Met e-learning zullen wij zeker verder gaan”.

Offshore onderneming

Bovendien wil Rijnmond Opleidingen nog veel meer opleidingen gaan verzorgen. Hier werkt Johan hard aan. Zo deed hij een tijdje terug mee aan een aanbesteding bij een offshore onderneming in Amsterdam. Daar gaf hij een presentatie, naast veel andere grotere opleiders. “Ik dacht: dit gaan we niet winnen, maar… we hebben ons in ieder geval gepresenteerd. Een aantal maanden later werden we echter gebeld en hadden we de aanbesteding gewonnen. Daar was ik heel blij mee. We hebben hierdoor veel werk gekregen”, vertelt Johan. “Onze klantgerichte en flexibele manier van werken sprak hen erg aan.”

Neem contact op

« Terug

Deel dit bericht

Scroll naar boven